Brug for rådgivning
Har du spørgsmål til din aktuelle situation, kan du få hjælp hos Djurs Lærerforening.

Rådgivning
Djurs Lærerforening tilbyder at hjælpe dig, når du støder på spørgsmål eller problemer i dit arbejdsliv. Nedenfor finder du svar på nogle af de spørgsmål, vi ofte møder, men du er også altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.
Rådgivning - emneopdelt
Graviditet og barsel
I Djurs Lærerforening kan du få hjælp til at planlægge din barsel. Er du vordende mor, tilbyder vi at udarbejde en barselskalender, hvor du kan se, hvilke uger du får løn, og hvilke uger du får dagpenge. Der er mange muligheder for at tilpasse barslen til netop dine/jeres ønsker så kontakt os endelig for rådgivning.
Du kan læse mere om barsel og barselsorlov på disse sider:
Gå til Danmarks Lærerforenings hjemmeside - barselsorlov
Omsorgsdage og barns sygdom
Her kan du læse om dine rettigheder i forbindelse med omsorgsdage og barnets 1. og 2. sygedag.
Gå til Danmarks Lærerforenings hjemmeside - Omsorgsdage og barns sygdom
Barn med længerevarende sygdom
Bliver dit barn ramt af længerevarende sygdom, er der forskellige muligheder for fravær. Du kan læse mere om dine rettigheder her.
Gå til Danmarks Lærerforenings hjemmeside - Sygdom og ulykke i familien
Sygdom og løn
Du får løn under sygdom. Husk at sygemelde dig til arbejdspladsen inden din arbejdsdag begynder på din 1. sygedag. Følg de retningslinjer der er aftalt for sygemelding lokalt på din arbejdsplads.
Hvis du er sygemeldt i længere tid, kan du få behov for individuel rådgivning for at overskue din situation. Kontakt os direkte for rådgivning.
Optjening af ferie
Er du blevet ansat på en skole pr. 1. august, vil du optjene ret til løn under alle dine ferier i skoleåret. Har du ikke-afholdt ferie med fra et tidligere ansættelsesforhold, skal det afvikles først.
Både i Syddjurs Kommune og Norddjurs Kommune ligger lærernes ferie placeret i uge 42, uge 7 og 3 uger i juli. Fridagene i forbindelse med jul og påske er arbejdsfrie dage (0-dage) og regnes altså ikke for ferie.
Er du blevet ansat midt i et skoleår, kan der være ferier, du ikke har optjent løn til. Tal med din TR eller kontakt a-kassen for rådgivning hvis du har feriedagpenge til gode eller eventuelt skal melde dig ledig i ferien, så du kan modtage dagpenge.
Sygdom og ferie
Bliver du syg før eller under ferien, kan der være mulighed for at afholde feriedagene på et senere tidspunkt. Din arbejdsgiver skal informere om, hvordan du sygemelder dig under en ferie, og om du evt. skal indhente en lægeerklæring, som du i givet fald selv skal finansiere. Du kan læse mere om reglerne for erstatningsferie på Danmarks Lærerforenings hjemmeside.
Gå til Danmarks Lærerforenings hjemmeside - Syg før eller under ferie
Overenskomstansat
Som overenskomstansat får du indsat en fast procentdel af din løn på din pensionsordning ved Lærernes Pension. På din lønseddel kan du hver måned se, hvad der bliver sat ind på din pension. Det er en god ide en gang imellem at tjekke din pensionsopsparing, især hvis din situation ændrer sig. Det kan fx være, hvis du går ned i tid, bliver gift eller bliver syg.
Tjenestemandspension
Er du tjenestemandsansat, er det antallet af år, du har været tjenestemand og dit løntrin, der er afgørende for, hvad du kan få i pension. Kontakt Djurs Lærerforening for at få hjælp til at få beregnet hvad du kan få i pension.
Læs mere om tjenestemandspension på Danmarks Lærerforenings hjemmeside
Seniordage
Som månedslønnet har du ret til seniordage fra det kalenderår, du fylder 60 år.
Du har ret til:
- 2 seniordage i det kalenderår du fylder 60 år
- 3 seniordage i det kalenderår du fylder 61 år
- 4 seniordage fra det kalenderår du fylder 62 år
Ret til nedsat tid
Som lærer eller børnehaveklasseleder har du ret til at få nedsat din arbejdstid med 175 timer om året fra det skoleår du fylder 60 år. Din løn vil reduceres men din pensionsindbetaling fortsætter uændret.
Er du på nedsat tid har du ret til en tilsvarende mindre nedsættelse af arbejdstiden med uændret pensionsindbetaling.
Er der brug for akut-behandling?
Har du akut behov for psykolog på grund af vold eller trusler om vold, skal din arbejdsplads rekvirere hjælp samme dag. Hvis ikke du får hjælp, kan du kontakte Djurs Lærerforening, din arbejdsmiljørepræsentant, din tillidsrepræsentant eller Danmarks Lærerforenings rådgivning.
Brug for psykologhjælp
Hvis du har problemer med det psykiske arbejdsmiljø på din arbejdsplads, kan du benytte dig af Rådgivningsordningen i Danmarks Lærerforening.
Du kan bestille tid til en samtale med en konsulent ved at booke en tid på Min side.
Danmarks Lærerforening kan bevillige op til fire samtaler ved en psykolog.
Book en samtale med en konsulent i Danmarks Lærerforening
Fysisk og psykisk arbejdsmiljø
Din trivsel på din arbejdsplads er vigtig. Derfor er det vigtigt at have fokus på både det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Tal med din arbejdsmiljørepræsentant eller tillidsrepræsentant hvis du oplever problemer med arbejdsmiljøet.
På Danmarks Lærerforenings hjemmeside kan du læse mere om eksempelvis indeklima, stress, trivsel, krænkelser og vold/trusler.
Læs mere om arbejdsmiljø på Danmarks Lærerforenings hjemmeside
Når du har været ude for en arbejdsskade
Din arbejdsmiljørepræsentant kan hjælpe dig med at få anmeldt skaden korrekt.
Danmarks Lærerforening tilbyder at støtte og rådgive dig i forbindelse med din arbejdsskade.
Læs mere om arbejdsskader på Danmarks Lærerforenings hjemmeside
Hvis du er blevet indkaldt til en tjenstlig samtale
Når din leder indkalder dig til en tjenstlig samtale, er det med henblik på at afdække, om der er grundlag for at gribe ind ansættelsesretligt. Derfor kan samtalen munde ud i en sanktion i form af en advarsel eller en opsigelse.
Du har ret til at vide, hvad samtalen skal handle om, og derfor skal du have en dagsorden for mødet. Du har også ret til en bisidder, og vi anbefaler, at du medbringer enten din tillidsrepræsentant eller en fra Djurs Lærerforening.
Læs mere om tjenstlige samtaler på Danmarks Lærerforenings hjemmeside
Advarsel
Hvis den tjenstlige samtale munder ud i en skriftlig advarsel, er det fordi, din leder ønsker en adfærdsændring fra din side. Det skal være tydeligt, hvad det er du skal gøre anderledes, og hvad der sker, hvis du ikke ændrer adfærd.
Læs mere om advarsler på Danmarks Lærerforenings hjemmeside
Opsigelse
Hvis den tjenstlige samtale munder ud i, at du bliver opsagt, vil Danmarks Lærerforening hjælpe med at sikre, at alle regler er overholdt i forbindelse med opsigelsen.